Is er onderzoek waar u aan mee kunt doen?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezocht: fibromyalgie patiënten voor een onderzoek naar cannabis en oxycodon. Heeft u de diagnose fibromyalgie en wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en één van onze arts-onderzoekers neemt contact met u op!

Gezocht: patiënten met zenuwpijn na chemotherapie voor een onderzoek naar twee verschillende pijnstillers. Heeft u zenuwpijn na chemotherapie en wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in en één van onze arts-onderzoekers neemt contact met u op!

Gezocht: vrijwilligers voor een onderzoek naar twee verschillende pijnstillers. Meer informatie over dit onderzoek vindt u hieronder.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op dit moment is er geen ander lopend onderzoek waar wij actief deelnemers voor zoeken. Als nieuw onderzoek wordt opgestart, kunt u dat op deze pagina terugvinden.

Chronische pijn, bijvoorbeeld ontstaan na een operatie (zogenaamde postoperatieve pijn) heeft onze doorlopende interesse. Daarnaast willen we inventariseren welke (onderzoeks)vragen bestaan bij chronische pijnpatiënten.

Tot slot doen we onderzoek in gezonde vrijwilligers naar morfine-achtige pijnstillers, ketamine en spierverslappers en onderzoeken we nieuwe vormen van narcose op de operatiekamer.

Wilt u op één of meerdere onderwerpen reageren? Vul dan bijgaand contactformulier in!NIEUW ONDERZOEK (april 2021)

Update: Inmiddels hebben wij erg veel belangstelling voor deze studie ontvangen, waarvoor onze dank. De aanmelding is inmiddels gesloten. Gezien de vele aanmeldingen is er een kans dat u geschikt bent voor deelname, maar niet wordt uitgenodigd voor het onderzoek. We zullen u hier duidelijk over informeren.

We zijn op zoek naar mensen die mee willen doen naar een onderzoek met een nieuwe pijnstiller die we vergelijken met morfine. Om mee te kunnen doen moet u 55 of ouder zijn (we hebben bijvoorbeeld ook mensen nodig die 65 en ouder zijn).

De nieuwe pijnstiller is Oliceridine, een zogenaamd opiaat met minder bijwerkingen dan morfine. Als u mee wilt doen dan ontvangt u van ons schriftelijke informatie over het onderzoek en kunt u rustig nadenken of u mee wilt doen. Als dat zo is, volgt een keuring en bespreken wij het onderzoek verder. Dan bepalen we samen of u geschikt bent om mee te doen.

In het onderzoek meten we op gezette tijden uw ademhaling en pijnstilling voor en na de toediening van de pijnstiller. De ademhaling meten we door u te laten ademen via een mondkapje in een ballon, de pijnstilling door het onderdompelen van de hand/arm in koud water. Als u meedoet komt u 4 maal naar het ziekenhuis en meten we de ademhaling en pijnstilling na toediening van morfine (op twee dagen) en oliceridine (op de twee andere dagen). De dag in het ziekenhuis duurt ca. 8-10 uur. U gaat s ’avonds weer naar huis.

Wie mag er mee doen:

Geslacht:                             Man/Vrouw
Gezond/patiënt:             Gezond (u mag geneesmiddelen gebruiken)
Leeftijd:                               55 jaar en ouder
Roken:                                 Tabaksgebruik geen bezwaar
Gewicht:                             Overgewicht geen bezwaar

Samenvattend:
Een studie naar de effecten van oliceridine en morfine op de ademhaling
Wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe en betere geneesmiddelen. Sterke pijnstillers, zoals morfine, hebben soms vervelende bijwerkingen. Bekende bijwerkingen zijn misselijkheid, milde sufheid en vermindering van de ademhaling. Oliceridine is een nieuwe morfine-achtige pijnstiller die hoogstwaarschijnlijk minder bijwerkingen geeft. Dit middel is inmiddels veilig toegediend bij meer dan 1500 patiënten. In augustus 2020 is dit middel toegelaten op de Amerikaanse markt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn bij patiënten na een operatie. In ons onderzoek wordt oliceridine vergeleken met morfine. We onderzoeken dit voor proefpersonen van 55 jaar en ouder. We kijken naar pijnstilling en het effect op de ademhaling. Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen? Dan kunt u zich beschikbaar stellen als proefpersoon.

Vergoeding
U krijgt een onkostenvergoeding van €1600,- na voltooiing van vier onderzoeksdagen.

Interesse?
Bij interesse kunt u een mail sturen naar p.simons@lumc.nl voor meer informatie.

Dank voor uw aandacht.


    Meld je vandaag nog aan voor deelname aan onderzoek, want samen staan we sterk tegen pijn!